NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

NYHETER

CartoonForum_primo

Cartoon Forum dag #1

Foreningen for animert film er på Cartoon Forum denne uken og rapporterer tilbake våre inntrykk fra arrangementet, pitchene, møtene og festlighetene. Følg med på norskanimasjon.no.

23. september 2009 Les mer
Nielsen_Ibsen

Ibsenprisen til Nielsen

Christopher Nielsen mottok fredag Ibsenprisen 2009 for sitt dramatiske verk Verdiløse Menn som hadde urpremiere på Torshovteatret i 2008. Prisen er på kr 150.000,- og deles ut av Skien kommune. Les mer på henrikibsen.no.

14. september 2009 Les mer
animebok_primo

Anime - hva er det?

Omnipax forlag har lansert faktaboken Anime - hva er det? for ungdom. Boken er skrevet av Anne Thelle som også tidligere har skrevet prisbelønnede bøker om japansk kultur. Mer info om Omnipax forlag finner du her.

07. september 2009 Les mer
CartoonForum_primo

NRK kan bli årets kringkaster

Under Cartoon Forum i Stavanger skal det europeiske animasjonmiljøet kåre årets kringkaster, distributør og produsent. NRK er blant de nominerte og vinneren utropes 25. september.

07. september 2009 Les mer
hektisk_primo

Hektisk september for animasjonsfolket

Animasjonsfestivalene i Bergen og Volda har lansert sine program med start henholdsvis 10. og 17. september. Den 22. samme måned går Cartoon Forum av stabelen i Stavanger og Sandnes.

06. september 2009 Les mer
Pjotr Sapegin

Sapegin til Fantoche

Pjotr Sapegin er invitert til årets Fantoche Animation Festival i Sveits, 8.-13. september, hvor han skal holde foredrag om hvordan han gir liv til dukkene sine gjennom animasjon. Sjekk mer info på festivalens nettsider.

05. september 2009
Lasseter_primo

Gulløve til Lasseter og Pixar

John Lasseter og regissørene ved Pixar mottar Gulløven under årets filmfestival i Venezia for deres livslange innsats for den animerte filmkunsten. Den 66. utgaven av festivalen pågår frem til 12. september.

04. september 2009 Les mer
Fanthomas_primo

Fanthomas tok komiprisen

WebTV-serien Fanthomas produsert av Qvisten Animation tok hjem publikumsprisen Årets morsomste under utdelingen av Komiprisen 2009. Vinneren ble kåret gjennom en SMS-avstemming.

29. august 2009 Les mer
frrrrp_primo

FrrrrP fra Sapegin

Pjotr Sapegin kaster seg inn i valgkampen med en anti-FrP-filmen FrrrrP, hvor Siv Jensen og Per Sandberg får coachinghjelp. Stortings- og sametingsvalget er forøvrig 14. september.

26. august 2009 Les mer
Nielsen_Ibsen

Nielsen Ibsen-nominert

Christopher Nielsen er blant de tre nominerte til den nasjonale Ibsenprisen 2009 for skuespillet Verdiløse Menn. Prisen, som består av kr 150.000,-, deles ut i Skien 11. september.

25. august 2009 Les mer

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.