NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

NYHETER

fxf_logosolo_primo

Påmelding Frame by Frame #5

Vi tar nå i mot nyproduserte filmer for visning under vårens utgave av Frame by Frame. Send inn påsynskopier innen 15 mars. Vi kommer tilbake med mer info om visningsplass og sted så fort dette er avklart.

17. februar 2008 Les mer
kurt_evil_news

Kurt på Frogner

Qvisten Animation vil presentere en eksklusiv titt bak kulissene på Kurt blir grusom fredag 22. februar kl 09:00 på Frogner kino i Oslo. Det blir vist grusomme klipp ingen har sett før.

17. februar 2008 Les mer
animationconversation_primo

Animation Conversation

Erlend D. Sakshaug har startet nettstedet Animation Conversation hvor det jevnlig skal publiseres podcasts med animasjon som tema. Første utgave, i form av en rundt-bordet-samtale mellom Kurt blir grusom-animatørene Kjetil Birtles, Mikolaj Watt, Morten Øverlie og Sakshaug, er publisert. Klikk deg over til Animation Conversation for å høre samtalen.

17. februar 2008 Les mer
DigitalStory_primo

Digital Storytelling

For tredje gang arrangeres seminaret Digital Storytelling i Oslo med fokus på spesialeffekter og digitale kulisser i film og TV. 7. og 8. april arrangerer Norsk filmutvikling seminar med påfølgende compositing workshop 9. april. For første gang skal det også avholdes en norsk prisutdeling for beste spesialeffekter. Les mer på nettsiden til seminaret.

17. februar 2008 Les mer
Plympton_news

Bill Plympton til Trondheim

Den amerikanske indieanimatøren Bill Plympton gjester Trondheim under Minimalen kortfilmfestival 29. feb - 4. mars. Det blir visninger av Plymptons nyeste filmer under festivalen, hvor det legges opp til både workshop og masterclass hvor publikum er delaktige i arbeidsprosessen. Minimalen har mer info.

06. februar 2008 Les mer
atmo_metro

Metropia tar form

Den svensk-dansk-norske co-produksjonen Metropia begynner å ta form. Nå er en rekke internasjonalt kjente skuespillere koblet til prosjektet, hvor Tordenfilm er norsk produsent. Svenske Atmo med Tarik Saleh i spissen er hovedprodusent. Filmen ser ut til å få svensk kinopremiere i 2009.

26. januar 2008 Les mer
Peter&Wolf2_news

Peter og ulven Oscar-nominert

Den norsk-engelske co-produksjonen Peter og ulven er nominert til Oscar i kategorien for beste animerte kortfilm. Filmen er regissert av Suzie Templeton og produsert av britiske Breakthru films i kompaniskap med norske Storm Studio. Oscar-avgjørelsen finner sted i Hollywood 24. februar 2008.

22. januar 2008 Les mer
kurt_portrett_news

Første glimt av Kurt

Qvisten Animation har offentliggjort de første ferdigrendrede bildene fra langfilmen Kurt blir grusom, som får forventet premiere høsten 2008. Filmen baseres på historiene fra Erlend Loes bøker og illustrasjonene til Kim Hiorthøy. Filmen regisseres av Rasmus Sivertsen hos Qvisten.

22. januar 2008 Les mer
DanskeDikteren

Norsk animasjon på Filmplaneten

Sesongpremieren av Filmplaneten på NRK3 fokuserer på det programmet kaller den nye gullalderen for norsk animasjon. Programmet sendes tirsdag 22. januar kl 20:45 med reprise 27. januar på NRK2. Les mer om programmet på NRK.no.

20. januar 2008 Les mer
visuelt08_news

Visuelt 08

Det nærmer seg påmelding for årets Visueltkonkurranse. I år fokuseres det ytterligere på animasjon og motion graphics ved å etablere konkurransekategorien Moving Image. Siste frist for å melde seg på og levere bidrag er 7. februar. Les mer hos Visuelt 08.

15. januar 2008 Les mer

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.